Sunday, December 6, 2009

Хоолны жор Алимны сүмс-2






томруулах

Орц:
Шинэ жимс 256г
Элсэн чихэр 125г
Төмсний цардуул 30г
Нунтагласан шанц (кориц) 1г
Нимбэгний хүчил 1г


Ус 800г


Хийх арга:
Үрнээс нь цэвэрлэсэн алимыг нимгэн хавтгай хэрчээд халуун усанд хийж 6-8 минут таглаатай саванд чанана. Чанасан алимыг нухаж чанасан шүүсээр нь найруулан элсэн чихэр, нимбэгний хүчил нэмээд буцлах хүртэл халаах ба мөн хүйтэн усанд зуурч зутагнасан төмсний гурил хийж хутган дахин буцалтал халаана. Бэлэн сүмсэнд шанц нэмж хийнэ. энэ сүмсийг шанцгүй бэлтгэж болно.

No comments:

Post a Comment